Λαχταριστή συνταγή για γευστικό κέικ βανίλιας με μαρμελάδα φράουλα!
Συστατικά
Για το παντεσπάνι:
- 5 αυγά
- 130 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. αλεύρι
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα:
- 300γρ κρέμα γάλακτος φυτική(με ζάχαρη)
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 450 γρ μαρμελάδα φράουλας
- Μια κούπα γάλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε δύο μπολ ξεχωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης μέχρι να γίνει μαρέγκα
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη με την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
- Τέλος ενσωματώνουμε και την μαρέγκα με μια σπάτουλα
- Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, για 35-40 λεπτά
- Μόλις κρυώσει κόβουμε την κορυφή και το χωρίζουμε σε δυο μεγάλες φέτες
- Διαλύουμε τρεις κουταλιές μαρμελάδα σε μία κούπα γάλα και βρέχουμε το παντεσπάνι
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και σε απλώνουμε λίγο σε ένα πιάτο ώστε να κολλήσει η πρώτη στρώση
- Απλώνουμε σαντιγί ξανά και μαρμελάδα
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την δεύτερη στρώση
- Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω φρέσκες φράουλες