Λαχταριστή συνταγή για γευστικό κέικ βανίλιας με μαρμελάδα φράουλα!

Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 5 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα:

  • 300γρ κρέμα γάλακτος φυτική(με ζάχαρη)
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  •  450 γρ μαρμελάδα φράουλας
  • Μια κούπα γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε δύο μπολ ξεχωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης μέχρι να γίνει μαρέγκα
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ
  •  Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους και την  υπόλοιπη  ζάχαρη με την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά στους κρόκους ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
  • Τέλος ενσωματώνουμε και την μαρέγκα με μια σπάτουλα
  • Λαδώνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς, για 35-40 λεπτά
  • Μόλις κρυώσει κόβουμε την κορυφή και το χωρίζουμε σε δυο μεγάλες φέτες
  • Διαλύουμε τρεις κουταλιές μαρμελάδα σε μία κούπα γάλα και βρέχουμε το παντεσπάνι
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί και σε απλώνουμε λίγο σε ένα πιάτο ώστε να κολλήσει η πρώτη στρώση
  • Απλώνουμε σαντιγί ξανά και μαρμελάδα
  • Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την δεύτερη στρώση
  • Μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω φρέσκες φράουλες
Μενού
    Το καλάθι σας
    Άδειο καλάθιΕπιστροφή