Kορμός σοκολάτας γνωστό και ως Μωσαϊκό!
Από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη!
Συστατικά
-
330 γρ. πτι-μπερ
-
λίγο γάλα
-
30ml λικέρ
-
250 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. άχνη
-
4 κ.σ. κακάο
-
3 κ.σ. πραλίνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Σε ένα μπολ σπάμε τα πτι μπερ σε κομμάτια, τα βρέχουμε με λίγο γάλα, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.
-
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
-
Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, βάζουμε στο μείγμα μας την πραλίνα (κρέμα φουντουκιού) και χτυπάμε με το μίξερ.
-
Προσθέτουμε τα πτι μπερ και ανακατεύουμε με το χέρι (πάντα με γάντι).
-
Απλώνουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το τυλίγουμε στη λαδόκολλα, στρίβοντας τις άκρες της.
-
Βάζουμε τον κορμό μας στην κατάψυξη για 1 ώρα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Δείτε την συνταγή από τον σεφ: