Εύκολη συνταγή για λαχταριστό Cheesecake με φρούτα του δάσους από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη!
Συστατικά
-
220 γρ. μπισκότα
-
110 γρ. λιωμένο βούτυρο
-
400 γρ. κρέμα τυρί
-
3 κ.γ. χυμός λεμονιού
-
470 ml κρέμα γάλακτος
-
90γρ. ζάχαρη
-
1 βανιλίνη
-
Μαρμελάδα Φρούτα του δάσους
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα τσέρκι 22 εκ. και τα στρώνουμε, απλώνοντας και πατώντας με το κουτάλι.
-
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα τυρί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
-
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ καλά,
-
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε με το μίξερ, βάζουμε τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
Απλώνουμε την κρέμα μας, με τη σπάτουλα, στο ταψί, ισιάζουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για ένα βράδυ.
-
Κόβουμε σε κομμάτια, γαρνίρουμε με μαρμελάδα φρούτα του δάσους και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Αλείφουμε το Cheesecake μας με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.