Η πιο εύκολη και νηστίσιμη αφράτη τούρτα σοκολατίνα, από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη!
Συστατικά
-
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
-
30 γρ. κακάο
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 240 ml καυτό νερό
-
120 ml ηλιέλαιο
-
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
-
300 γρ. νηστίσιμη πραλίνα
-
100 γρ. σοκολάτα Nestle Dessert Greece 52%
-
100 ml φυτική κρέμα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
-
Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 240 ml καυτό νερό και το ηλιέλαιο.
-
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C για 30′.
-
Μόλις κρυώσει τελείως, αφαιρούμε το πάνω μέρος του κέικ για να είναι επίπεδο και κόβουμε το κέικ στη μέση.
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί
-
Προσθέτουμε τη νηστίσιμη πραλίνα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια μους.
-
Σε ένα τσέρκι 20 εκ. βάζουμε τη μισή μους πάνω από το πρώτο κομμάτι κέικ, καπακώνουμε με το δεύτερο κέικ και ξανά με μους.
-
Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 5 – 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά η μους.
-
Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω τα 100 ml καυτή φυτική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
-
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τούρτα.
Δείτε την συνταγή από τον σεφ: