Πανεύκολη, γρήγορη συνταγή για λαχταριστή πάστα σοκολάτας, από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη!

Συστατικά

  1. 300 γρ. κέικ
  2. 200 ml σιρόπι
  3. 500 ml κρέμα γάλακτος
  4. 300 γρ. πραλίνα
  5. 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
  6. 3 κ.σ. κρύο νερό
  7. 125 ml νερό
  8. 225 γρ. ζάχαρη
  9. 30 γρ. κακάο
  10. 130 ml κρέμα γάλακτος

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στρώνουμε σε ένα στρόγγυλο ταψί το κέικ, αλείφουμε με σιρόπι.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μόλις αφρατέψει προσθέτουμε την πραλίνα (κρέμα φουντουκιού) και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  3. Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί με το κέικ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη ζελατίνη, 3 κ.σ. κρύο νερό και ανακατεύουμε αλαφρά με ένα κουτάλι.
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
  6. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας, το κακάο κοσκινισμένο, την κρέμα γάλακτος και τη ζελατίνη.
  7. Αδειάζουμε το γλάσο σε μια κανάτα, το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, το σουρώνουμε σε άλλη κανάτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Περιχύνουμε το γλυκό μας με το γλάσο, το αφήνουμε να σταθεί, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Για το σιρόπι, βράζουμε 100 ml νερό με 100 ml ζάχαρη. Βάζουμε ό,τι πραλίνα έχουμε.
Δείτε την συνταγή από τον σεφ:
Μενού
    Το καλάθι σας
    Άδειο καλάθιΕπιστροφή