Eύκολη,απλή και παράλληλα υγιεινή συνταγή για παγωτό σύκο, από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη χωρίς την χρήση παγωτομηχανής!
Συστατικά
-
450 ml κρέμα γάλακτος
-
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
-
2 βαζάκια γλυκό του κουταλιού Σύκο
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Περνάμε το γλυκό κουταλιού από σουρωτήρι, για να ξεχωρίσουμε τα σύκα από το σιρόπι. Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
-
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ για 1′ λεπτό.
-
Προσθέτουμε τα σύκα στην κρέμα μας, βάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενο σκεύος με καπάκι , το βάζουμε στην κατάψυξη όλο το βράδυ και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Δείτε την συνταγή από τον σεφ: