Eύκολη,απλή και παράλληλα υγιεινή συνταγή για παγωτό σύκο, από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη χωρίς την χρήση παγωτομηχανής!

Συστατικά

  1. 450 ml κρέμα γάλακτος
  2. 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  3. 2 βαζάκια γλυκό του κουταλιού Σύκο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Περνάμε το γλυκό κουταλιού από σουρωτήρι, για να ξεχωρίσουμε τα σύκα από το σιρόπι. Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι.
  3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με το μίξερ για 1′ λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τα σύκα στην κρέμα μας, βάζουμε το μείγμα μας σε μακρόστενο σκεύος με καπάκι , το βάζουμε στην κατάψυξη όλο το βράδυ και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Δεν το χτυπάμε σαν σαντιγύ, γιατί δεν θα έχει ωραία υφή όταν παγώσει.
Δείτε την συνταγή από τον σεφ:
https://www.youtube.com/watch?v=8etCNLpP1Bw
Μενού
    Το καλάθι σας
    Άδειο καλάθιΕπιστροφή