Πανεύκολη, απλή συνταγή για τα αγαπημένα σε όλους τρουφάκια σοκολάτας, από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη!
Συστατικά
Για τα τρουφάκια
-
600 γρ. πραλίνα
-
6 σοκοφρέτες
-
200 γρ. αλεσμένα φουντούκια καβουρδισμένα
Για την επικάλυψη
-
250 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
-
160 γρ. αλεσμένα φουντούκια καβουρδισμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
-
Βάζουμε σε ένα μπολ την πραλίνα, τις τριμμένες σοκοφρέτες, τα τριμμένα καβουρδισμένα φουντούκια, ανακατεύουμε με το χέρι (πάντα με γάντι) και βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
-
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30′.
-
Ετοιμάζουμε ένα μπολ με λιωμένη κουβερτούρα κι ένα με τα αλεσμένα φουντούκια.
-
Αλείφουμε τα τρουφάκια μας με λιωμένη κουβερτούρα και τα αλεσμένα φουντούκια. Τα στραγγίζουμε (να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα) σε λαδόκολλα και σερβίρουμε.